EnglishDeutsch

Vraag en antwoord


Hoe werkt Remember in Green?

Remember in Green biedt een levende, tastbare herinnering in de vorm van een boom of heester. Door de asresten na crematie in onze eigen plantage op een speciale wijze in een afgesloten houder samen te brengen met het wortelbed, dit op te kweken en te verzorgen, wordt de as als voedingsstof opgenomen in de boom of heester.


Wat is er zo bijzonder aan de Remember in Green methode?

Deze methode is uniek en wereldwijd gepatenteerd. Alleen door de door ons toegepaste methode wordt gegarandeerd dat de voedingsstoffen van de as daadwerkelijk in de boom worden opgenomen. Dit is wetenschappelijk aangetoond door onderzoek van de TNO.


Hoe kun je gebruik maken van Remember in Green?

Het is mogelijk om zowel voor als na overlijden contact op te nemen met Remember in Green. Door contact op te nemen met Remember in Green worden de ceremoniële wensen, tot in detail en de dag van de plechtigheid besproken.


Kan elke boom en heester gebruikt worden?

In principe wel, maar de door Remember in Green geselecteerde/geadviseerde bomen en heesters komen voor opkweek het best in aanmerking.


Mag je asresten met bomen en heesters samenbrengen?

Onze werkwijze is onderzocht door TNO en is wettelijk toegestaan.


Wat is de invloed van as op bomen en heesters?

As heeft een voedende waarde en een positieve Invloed op de groei van planten. Vrijwel alle voedingscomponenten die planten nodig hebben zitten in humane as.


Kan de as verdeeld worden over meerdere bomen en heesters?

Ja, dat is mogelijk. De as wordt dan afzonderlijk verdeeld over het aantal bomen of heesters.


Kan de as van twee (of meerdere) dierbaren bij elkaar gevoegd worden?

Ja, de as van twee overleden personen kan samengevoegd en vermengd worden bij één boom of heester. Hierbij zou gebruik gemaakt kunnen worden van een boom met meerdere stammen maar dat is niet noodzakelijk.


Wordt alle as gebruikt om met het wortelbed vermengd te worden?

Nee, het is afhankelijk van welke boom of heester gebruikt wordt. Overgebleven as kan weer in de asbus meegenomen worden of kan in afzonderlijke biologisch afbreekbare kokers worden mee geplant.


Wat houdt de ceremonie in?

Het samenbrengen van de asresten met het wortelbed van de boom of heester. De ceremonie kan door de nabestaanden onder begeleiding van een Remember in Green medewerker zelf worden uitgevoerd. Na de ceremonie wordt de boom of Heester verzegeld en gecertificeerd.


Hoe lang duurt de kweekperiode bij Remember in Green?

Ongeveer negen maanden, deels afhankelijk van de soort boom of heester welke gebruikt wordt en van het jaargetijde waarin de ceremonie plaats vindt.


Mag je overal zomaar planten?

Voor planten in eigen tuin is geen toestemming nodig. Wel wanneer er gekozen wordt voor een begraafplaats of een plek in de natuur.


Behoeft het planten of het verplanten speciale kennis en zorg?

Het planten of verplanten van een Remember in Green boom kan het best gebeuren door een groenvakman van Remember in Green, de klant heeft dan een jaar garantie op het goed ‘aanslaan’ van de boom.


Hebben met as vermengde bomen en heesters thuis speciaal onderhoud nodig?

Het is wenselijk om de bomen en heesters in de tuin extra aandacht en onderhoud te geven. U krijgt van Remember in Green na de kweekperiode een onderhoudsadvies.


Kan ik een boom of heester op een balkon plaatsen?

De mogelijkheid bestaat bepaalde heesters in speciale houten bakken op het balkon te plaatsen, neem contact met ons op voor advies. Op een aantal begraafplaatsen is het inmiddels ook mogelijk uw Remember in Green boom of heester te planten.


Bestaat de mogelijkheid de boom of heester te verhuizen naar een andere locatie?

Binnen vijf jaar kan de boom of heester meestal nog meegenomen worden. Daarna wordt deze te groot en verspreiden de wortels zich. Indien gebruik is gemaakt van speciale houten bakken met daarvoor geselecteerde bomen en heesters, kunnen deze meeverhuisd worden.


Wat gebeurt er als de boom of heester niet aanslaat?

De bomen en heesters zijn vooraf gekeurd op kwaliteit en aantastingen. Indien de boom of Heester binnen de opkweekperiode toch niet aanslaat, zal Remember in Green het proces op haar kosten herhalen met de overgebleven as welke bewaard is in de asbus of in biologisch afbreekbare kokers. De afbraakperiode van deze kokers ligt tussen de vijf en tien jaar.


Is Remember in Green kostbaar?

‘Kostbaar’ is een relatief begrip. Vergeleken met een plaatsje in een columbarium voor 10 jaar is er bijna geen prijsverschil en met een urnengraf voor 10 jaar met een herdenkingssteen is Remember in Green veelal goedkoper. Belangrijker dan de prijs is dat wij merken dat deze unieke manier van gedenken veel mensen een onbetaalbaar gevoel van verbondenheid met hun dierbare geeft. Remember in Green levert niet alleen een nauwgezet gekeurde boom of heester, wij verzorgen ook de ceremonie waarbij u als nabestaande een rol kunt spelen indien gewenst. Daarna gebeurt het belangrijke werk op de standplaats in onze plantage en de dagelijkse verzorging van de boom of heester gedurende zo’n negen maanden. Alleen op de wijze zoals Remember in Green de boom of heester verzorgt en begeleidt tijdens het natuurlijke groeiproces in een afgesloten kweeksysteem met speciale grond kunnen we garanderen dat de voedingselementen uit de as niet wegspoelen, maar gebruikt worden door de boom of heester.


naar boven

Wij werken samen met: Tree of Life Duitsland